Forsante PSA

Forsante PSA on palvelu, joka automatisoi eturauhassyövän seurannan. Se muistuttaa potilasta automaattisesti kontrollikäynneistä ja lähettää potilaalle PSA-arvon sekä toimintaohjeen tekstiviestillä. Hoitava yksikkö seuraa potilaitaan Forsante PSA palvelusta ja saa hälytyksen, mikäli potilas ei käy muistutuksesta huolimatta kontrolleissa tai määritetty PSA-raja-arvo tai sen muutosnopeus ylittyy. Forsante toteuttaa European Association of Urology:n ja Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin ja Suomen Urologiyhdistys ry:n Käypä Hoito -suositusten mukaiset seurantaprotokollat.

Tutustu

Hyödyt

Hyöty 1

Työajan säästö

Palvelu automatisoi monia vaiheita eturauhassyövän seurannasta, ja siksi ammattilaisten työaikaa säästyy. Potilas käy kestolähetteellä kontrolleissa, jonne hän saa automaattisen kutsun tekstiviestillä.
Hoitavasta yksiköstä voidaan määrittää halutut seurantaprotokollat. Raja-arvot sekä seurantaväli – jonka palvelu automaattisesti määrittää – ovat potilaskohtaisia.

Hyöty 2

Seurannan laatu paranee

Forsante PSA palvelun ansiosta potilas muistaa saapua kontrolleihin, ja hän saa entistä nopeammin tiedon tuloksista. Palvelu antaa automaattisen hälytyksen hoitohenkilökunnalle, mikäli potilas ei ole saapunut kontrolliin tai tulos on poikkeava.

Hyöty 3

Kustannussäästöt

Forsante PSA vähentää unohtuneita poliklinikka- ja terveyskeskuskäyntejä, sillä palvelu muistuttaa automaattisesti lähestyvästä kontrollista. Seuranta Forsanten avulla mahdollistaa nopean reagoinnin uusiutuneeseen syöpään, jolloin hoidot voidaan aloittaa ajoissa. Ajoissa annettu uusintahoito on sekä potilaalle helpompaa, että yhteiskunnalle edullisempaa kuin levinneen syövän hoito.

 

Eturauhassyövän esiintyvyys (prevalenssi) vuosina 1961-2016 (Syöpärekisteri 2018).