Forsante PSA

Forsante PSA on palvelu, joka automatisoi eturauhassyövän seurannan. Se muistuttaa potilasta automaattisesti laboratoriokäynnistä ja lähettää potilaalle PSA-arvon sekä toimintaohjeen tekstiviestillä. Hoitava yksikkö seuraa potilaitaan palvelun kautta ja saa hälytyksen, mikäli potilas ei käy muistutuksesta huolimatta laboratoriokokeissa tai määritetty PSA-raja-arvo tai sen muutosnopeus ylittyy.

Forsante PSA toteuttaa European Association of Urology:n ja Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin ja Suomen Urologiyhdistys ry:n Käypä Hoito -suositusten mukaiset seurantaprotokollat.

Palvelussa hyödynnetään tekoälyä. Käytettävät algoritmit ovat muokattavissa kunkin terveydenhuollon organisaation käytäntöjen mukaisiksi.

Hyödyt

Eturauhassyövän esiintyvyys (prevalenssi) vuosina 1961-2016 (Syöpärekisteri 2018).

Työajan säästö

Forsante PSA automatisoi monia eturauhassyövän seurannan vaiheita, ja siksi ammattilaisten työaikaa säästyy. Forsante PSA ohjaa potilaan käymään seurantaprotokollan mukaisesti laboratoriokokeessa ja muistuttaa kokeesta tekstiviestillä. Forsante tulkitsee automaattisesti laboratoriokokeen tulokset niiden valmistuttua ja laskee seuraavan laboratoriokäynnin ajankohdan.

Seurannan laatu paranee

Forsante PSA -palvelun automaation ansiosta potilas muistaa saapua laboratoriokokeisiin, ja hän saa entistä nopeammin tiedon tuloksista. Palvelu antaa automaattisen hälytyksen hoitohenkilökunnalle, mikäli potilas ei ole saapunut laboratoriokokeisiin tai tulos on poikkeava.

Kustannussäästöt

Forsante PSA vähentää unohtuneita poliklinikka- ja terveyskeskuskäyntejä, sillä palvelu muistuttaa automaattisesti lähestyvästä laboratorioajasta. Forsante PSA mahdollistaa nopean reagoinnin uusiutuneeseen syöpään, jolloin hoidot voidaan aloittaa ajoissa. Ajoissa annettu uusintahoito on sekä potilaalle helpompaa, että yhteiskunnalle edullisempaa, kuin levinneen syövän hoito.