• Tiina Tiihonen
  • 27.2.2020
Artikkeli

Forsante-palvelut laajenevat. Valuecode Oy:n varatoimitusjohtajaksi professori Ilkka Kauranen.

Valuecode Oy:n tarjoamat Forsante-palvelut laajenevat.  Forsante-palvelujen avulla on automatisoitu kliinisiä hoitoprosesseja.  Verenohennuslääke varfariinia käytettäessä hoitohenkilökunnan aikaa on säästetty jopa 80 prosenttia.  Samalla Forsanten tekoälyn avulla on parannettu potilasturvallisuutta.  Nyt tämä menestyksekäs palveluohjelmisto monistetaan moniin muihin seurantaa vaativiin sairauksiin.

Tulevaisuudessa Forsante-palvelujen avulla voidaan tuloksellisesti automatisoida muun muassa seuraavia terveydenhuollon hoitoprosesseja: klotsapiini-hoidon seuranta, esidiabeteksen seulonta ja palveluohjaus esitietojen avulla.

Valuecode Oy kehittää uuden modulaarisen ohjelmistoalustan.  Sen avulla Forsantea käyttävien asiakkaiden on helppoa valita haluamansa Forsante-palvelut.  Osana Valuecode Oy:n palvelutarjonnan laajentamista yrityksen strategista kyvykkyyttä on lisätty.  Yritykseen on palkattu varatoimitusjohtaja, professori Ilkka Kauranen.  Hän työskentelee Valuecode Oy:ssä osapäiväisesti.

Professori Ilkka Kauranen on aikaisemmin työskennellyt liikkeenjohdon konsulttitoimiston toimitusjohtajana.  Hän on ollut monien perheyhtiöiden ja julkisesti noteerattujen yhtiöiden hallituksen jäsen. Kauranen on kansainvälisen yliopiston Asian Institute of Technologyn Distinguished Adjunct Professor ja hän on toiminut pitkään Aalto-yliopistossa tuotantotalouden professorina.

”On innostavaa päästä mukaan visioimaan strategioita terveydenhuollon hoitoprosessien tehostamiseksi”, kertoo Ilkka Kauranen.   ”Forsante-palvelujen ansiosta terveydenhuollon ammattilaisten aikaa vapautuu rutiineista potilaiden kohtaamiseen.  Automatisoitu, turvallinen palvelu voi jopa säästää ihmishenkiä”, hän lisää.