• Mikko Tiihonen
  • 28.10.2020
Artikkeli

Forsantessa tietosi ovat turvassa

Viime päivien etusivun uutiset vakavasta tietomurrosta ovat tarpeellinen muistutus siitä, kuinka tärkeä asia tietoturvallisuus on terveydenhuollossa. Hyvä tietoturva on välttämätön edellytys niin potilaiden luottamukselle kuin terveydenhuollon toiminnallekin.

Valuecodelle tietoturvallisuus on ollut yksi peruspilareista alusta lähtien. Ennen Forsanten rakentamista toimimme useita vuosia tietoturvakonsultoinnissa ja asiakkainamme olivat Suomen suurimmat julkiset ja yksityiset terveydenhuollon organisaatiot.

Forsante on suunniteltu tietoturvalliseksi. Forsanten tietoturvallisuus on sertifioitu ja sitä auditoidaan vuosittain KPMG:n toimesta. Forsante on lain 159/2007 mukainen A-luokan tietojärjestelmä, jota koskee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen määräys sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien tietoturvavaatimuksista. Forsantella on näiden määräysten mukainen vaatimuksenmukaisuustodistus.

Forsanten tietoturvallisuutta kehitetään jatkuvasti. Tuotannosta ja tuotekehityksestä vastaavien tiimien tietoturvaosaaminen on korkealla tasolla. Usealla työntekijällämme on vahva tietoturvallisuustausta yksityisten ja julkisten organisaatioiden tietoturvallisuuden kehittämisestä ja tuotantojärjestelmien teknisen tietoturvatoteutuksen analyyseistä.

Forsanten tuotanto siirrettiin viime keväänä perinteisestä virtuaalipalvelinympäristöstä myös tietoturvallisuuden puolesta kehittyneimpään klusteripohjaiseen teknologiaympäristöön. Konesalipalvelutarjoajamme monitoroi Forsanten toimintaa ympärivuorokautisesti. Forsanten ohjelmoinnissa noudatetaan korkeita tietoturvallisuusvaatimuksia ja sen ohjelmistokomponenttien turvallisuutta seurataan ja päivitetään aktiivisesti.

Valuecodelle korkeatasoinen tietoturva on kunnia-asia. Forsanten tietoturvan ylläpito ja kehittäminen on Valuecodelle myös taloudellisesti hyvin merkittävä panostus. Asiakkaamme arvostavat yritystä, jonka työskentelee tinkimättömästi  tietoturvan edistämiseksi.

-Mikko Tiihonen, Valuecode Oy:n hallituksen puheenjohtaja