• Tiina Tiihonen
  • 12.2.2021
Artikkeli

Antti Särelä Forsante Oy:n toimitusjohtajaksi

Forsante Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Antti Särelä. Antti on toiminut Forsante Oy:n hallituksen jäsenenä 1,5 vuotta.

Forsante Oy:n toimitusjohtajana toiminut professori Ilkka Kauranen palaa yhtiön strategisesta kehittämisestä vastaavaksi varatoimitusjohtajaksi ja jatkaa edelleen yhtiön hallituksessa. ”Ilkka on erinomaisesti aloittanut Forsante Oy:n uuden strategian jalkauttamisen yhtiön kaikkeen toimintaan. Tästä on hyvä jatkaa. Keskeistä on asiakkaiden palveleminen yhä uusilla ja entistäkin paremmilla Forsante-palveluilla. Uuden Forsante-ohjelmistoalustan ansiosta asiakkaiden on helppoa ottaa käyttöön haluamiaan erillisiä Forsante-palveluja”, toteaa Antti.

Terveydenhuolto on murroksessa, jossa toimenpideajattelusta siirrytään kohti näyttöön perustuvaa terveyden ylläpitoa.

Antti korostaa, että Forsante Oy:n missio on auttaa terveydenhuollon organisaatioita ja ammattilaisia menestymään tässä murroksessa tarjoamalla ratkaisuja terveyspalvelujen digitalisaatioon ja tiedolla johtamiseen. Antti kertoo, että kuluvana vuonna yrityksen palveluvalikoimaan tulee ainakin kaksi uutta palvelua: 

Forsante Sydän. Palveluun kuuluu olemassa oleva Forsanten antikoagulaatiohoidon kokonaisratkaisu eli varfariinin ja suorien antikoagulanttien seuranta.  Lisäksi Forsante Sydän tulee sisältämään muita sydän- ja verenkiertoelinten sairauksien hoidossa tarvittavia seurantaratkaisuja, kuten sydämen vajaatoiminnan seurannan.

Forsante Klotsapiini. Palvelun avulla pystytään ensimmäistä kertaa automatisoimaan varsin monimutkainen klotsapiinihoidon seuranta. Tämänkin Forsante-palvelun kehittämisessä lähtökohtana on potilasturvallisuus sekä hoitavan ammattilaisen työn helpottaminen ja ajan säästö.

Antti siirtyi Forsante Oy:hyn johtotehtävistä GE Healthcare Finland Oy:stä. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus terveydenhuollon teknologioiden ja tietojärjestelmien kehittämisestä kansainvälisissä hankkeissa. Hän on työskennellyt useissa eri tutkimuslaitoksissa, kasvuyrityksessä, globaaleissa suuryrityksissä sekä omassa start-up -yrityksessä Australiassa.

“Olen tuntenut Antin pitkään ja työskennellyt hänen kanssaan aiemminkin. Antin laaja-alaisuus yhdistyneenä syvälliseen näkemykseen terveydenhuollon teknologioiden mahdollisuuksista on suuri vahvuus Forsantelle. Antti on oikea ihminen kasvattamaan Forsantea ja rakentamaan menestyksekkäästi yhä parempaa palvelua asiakkaillemme”, toteaa Forsante Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Tiihonen.


Antti Särelä.